27 Şubat 2011 Pazar

Airties Air 4420 300 Mbps 2.4/5GHz Kablosuz Yaşam Noktası Kullanım Kılavuzu

Gerçek Performans için Kablosuz Ağınızı 5GHz’e Geçirin!!!
Günümüzde kablosuz erişim noktalarının büyük bir çoğunluğu 2.4 GHz frekansında çalışmaktadır. 2.4 GHz frekansından birbiri üzerine örtüşme yapmayan 3 adet kanal bulunmaktadır ve 802.11n destekli erişim noktaları yüksek bant genişlliği sağlayabilmek için aynı anda iki kanal birden kullanmaktadır.
Yukarıdaki şekilde kırmızı ile gösterilen kanallar,  2.4 GHz’de bulunan ve birbiri üzerine örtüşme yapmayan üç kanalı (1, 6 ve 11. kanallar) göstermektedir.
Günümüzde kablosuz ağ kullanımın yaygınlaşması ile 2.4GHz frekansında bulunan 3 kanal artık yetersiz kalmaktadır. Sonuçta kablosuz erişim noktaları komşu şebekeler ile aynı kanalda çalışmakta ve kablosuz ağ performansı azalmaktadır. Örneğin 300Mbps destekli diye aldığınız bir erişim noktası, komşunuzun erişim noktası ile aynı kanalda çalışıyorsa, performans yaklaşık olarak yarı yarıya düşmektedir. Çevrede aynı kanalda çalışan üç erişim noktası varsa, performans 3’te bire düşebilmektedir.

 
Air 4420’nin “Çift-Band” desteği sayesinde kablosuz ağınızı 5GHz frekansına geçirebilir, 2.4GHz’de yaşanan frekans kirliliğinden kurtulabilirsiniz. 5Ghz frekansında 22 kanal bulunmatadır. Bu sayede kablosuz ağınızı 3 şeritli bir yol yerine 22 şeritli bir otobana geçirmiş olursunuz.   
N-Hızlı Kablosuz Bağlantı için tek ihtiyacınız Air 4420!!
  • Air 4420’nin “Çift-Bant” desteği sayesinde kablosuz ağınızı 5GHz frekansına geçirebilir, 2.4GHz’de yaşanan frekans kirliliğinden  kurtulabilirsiniz. Böylece kablosuz ağınızdan en yüksek performansı alabilirsiniz.
  • 802.11n  teknolojisi ve 5GHz desteği ile 300 Mbps’ye varan hızlarda kablosuz veri taşıyabilir, video izleyebilir ve resimlerinizi İnternet’e yükleyebilirsiniz. Kablosuz 802.11a/b/g  cihazlar ile geriye dönük uyumlu olarak çalışabilen Air 4420, eski teknolojilere kıyasla 6 kata varan hızda kablosuz iletişim sağlar.
  • AirTouch teknolojisi sayesinde kablosuz ağın kurulumunu kolaylıkla yapabilir, kablosuz ağınızı en yüksek güvenlik yöntemi ile otomatik olarak şifreleyebilir, tek tuşa basarak kablosuz ağınızın sınırlarını genişletebilirsiniz.
  • Air 4420, USB Tak & Paylaş  özelliği sayesinde  tek bir noktadan tüm ağınıza yazıcı ve dosya paylaşımı yapmanıza olanak sağlar.
  • Kablosuz yerel ağ üzerinden gerçek zamanlı HD video izleme, yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşma!
  • Oyun tutkunları için N-Hızlı kablosuz yerel ağ performansı ile kablo kirliliğine son!!
  • Kapsama problemleriyle karşılaşılabilen beton binalarda kapsama alanını artıran AirTies Mesh Teknolojisi
AirTouch
En Gelişmiş Kablosuz Güvenlik Sağlar: AirTouch sayesinde en üst seviyede güvenlik ayarlarını yapmak için tek yapmanız gereken cihazın üzerinde bulunan “SETUP” tuşuna basmak. AirTouch teknolojisi arka planda en yüksek güvenlik ayarlarını otomatik olarak yapar.
Kablosuz Ağın Sınırlarını Arttırır: AirTouch sayesinde Mesh Network kurmak ve kablosuz ağı genişletmek mümkündür. AirTouch ile kablosuz ağınıza yeni Erişim Noktaları (Access Point) ekleyerek kablosuz ağın sınırlarını genişletmek için bir uzmandan yardım almanıza gerek kalmaz. Tüm bu ayarları yapmak için tek yapmanız gereken kablosuz erişim noktalarının üzerinde bulunan “SETUP” düğmelerine basmak. Böylece kablosuz ağınıza yeni erişim noktalarını (repeater) kolaylıkla ekleyebilir ve kablosuz ağınızı dilediğiniz kadar genişletebilirsiniz.
Kablosuz Ağın Yönetimini Kolaylaştırır: AirTouch sayesinde bilgisayar ağınız üzerinde yaptığınız bazı değişiklikler otomatik olarak kablosuz erişim noktaları üzerinde paylaşılır. Bu özellik ile Mesh Network üzerinde kablosuz ağ şifresini değiştirmek istediğinizde, bütün erişim noktaları üzerinde tek tek  ayar yapmanıza gerek kalmaz. Değişikliği tek bir kablosuz erişim noktası üzerinde yaptığınızda, bu değişiklik otomatik olarak diğer kablosuz erişim noktalarına iletilir. AirTouch ile kablosuz ağı yönetmek işte bu kadar kolay!!
USB Tak & Paylaş
USB Tak&Paylaş özelliği sayesinde  tek bir noktadan tüm ağınıza yazıcı ve dosya paylaşımı yapmanıza olanak sağlar. Böylelikle, USB yazıcı ve harici USB depolama aygıtlarını (harici USB disk, Flash Disk vb.) bilgisayara bağlamak yerine Air 4420'ye bağlayarak tüm ağınıza paylaştırabilirsiniz. Böylelikle standart bir USB yazıcıyı ya da harici bir USB diski, tıpkı bir ağ  cihazı gibi kullanabilirsiniz.
Dosya ve yazıcı paylaşımı yapmak işte bu kadar kolay!