26 Ocak 2011 Çarşamba

Airties WOB-200 Dış Ortam 54Mbps Kablosuz Erişim Noktası

WOB-200 Dış Ortam 54Mbps Kablosuz Erişim Noktası

DIŞ ORTAMDA, özgürlüğünüzü kısıtlamayın!
Dış ortamda binalar arası kablosuz iletişim!
Kablosuz Dış Ortam Köprüsü, Erişim Noktası, Tekrarlayıcı
Özellikle binalar arasında kablosuz ağ kurulumu için geliştirilen AirTies
WOB-200, dış ortamda noktadan noktaya ya da noktadan çok noktaya (en fazla 16 nokta) yüksek performanslı ve düşük maliyetli bağlantı olanağı sunar.
Bağlantı mesafesi açısından, 3 km.’ye kadar farklı çevre şartlarında ve sert hava koşullarında bile kesintisiz iletişim sağlanır. Bu özelliği sayesinde
WOB-200; binalar, kampüsler, sanayi bölgeleri vb. arasında güvenli ağ yapılarının kurulması için ideal çözümdür.
WOB-200, iki farklı anten opsiyonu ile sunulmaktadır: 5 dBi dairesel (omni-directional) anten, 9 dBi yönlü panel anten. Noktadan noktaya bağlantılar için her iki uç noktada yönlü antenler kullanılabilir. Noktadan çok noktaya kurulacak bağlantılarda ise merkezde kullanılan bir dariesel anteni, uç noktalardaki yönlü antenler tamamlamaktadır. Dış ortamda kurulabilmesi için gerekli olan bütün aparatları içinde olan WOB-200, üzerindeki N tipi RF bağlantısına antenlerin direk olarak bağlanabilmesi sayesinde herhangi bir ek maliyet gerektirmeden kurulup hizmete sokulabilir.
WOB-200, hem lisans gerektirmeyen 2.4 GHz frekansında çalışması, hem de düşük maliyetli kablolama, kolay kurulum, mevcut Ethernet ağlarına sorunsuz ve hızlı entegrasyon gibi özellikleri sayesinde minimum maliyet ve çaba ile çalışır hale getirilebilir.
WOB-200, kullanım amacına göre iki farklı modda çalıştırılabilir: Erişim Noktası modu, Köprü/Tekrarlayıcı modu (noktadan noktaya, ya da noktadan çok noktaya). Köprü/Tekrarlayıcı modunda, diğer AirTies ürünleri ile uyumluluk sağlaması amacıyla WOB-200, Kablosuz Dağıtım Sistemi (WDS – Wireless Distribution System) teknolojisiyle çalışır.
WOB-200, istenmeyen kişilerin bilgilerinize ve ağınıza ulaşmasını engelleyen ve dış saldırılara karşı koruma sağlayan gelişmiş güvenlik özelliklerine sahiptir. Kablosuz iletişim güvenliği için 64/128-bit WEP, WPA-PSK , WPA2-PSK* şifreleme ve MAC filtreleme teknolojileri kullanılmaktadır. WDS modunda çalıştırıldığında, her bir tekrarlayıcının bağlantısı 64-bit ya da 128-bit WEP ile güvenlik altına alınmaktadır.

Yükleme Ve Kullanım Kılavuzu :
http://www.airties.com/usermanuals/WOB200TR_UM.pdf