12 Şubat 2011 Cumartesi

ZyXEL P-792H G.SHDSL 4 portlu Güvenlik Ağ Geçidi

P-792H G.SHDSL 4 portlu Güvenlik Ağ Geçidi
ZyXEL P-792H G.SHDSL 4 portlu Güvenlik Ağ Geçidi, orta boyutlu işletmelerin Internet ve uzak ofis ağlarına erişimlerini sağlamak üzere tasarlanmış düşük maliyetli bir DSL çözümüdür. Internet erişimi sürekliliğini sağlamak için, yüksek hızlı bir DSL portunu, 4 portlu 10/100Mbps otomatik MDI/MDIX Ethernet switch ve Dial-Backup (Arama Yedekleme) portu ile entegre eder. G.SHDSL teknolojilerinden faydalanan P-792H, 2.3Mbps’e varan seçilebilir hız seviyeleri üzerinden simetrik LAN’lar arası ve Internet erişim iletimleri sunarak, kiralanan hat hizmetleri için ideal, yüksek hızlı bir alternatif sunuyor. Bunun yanında iki konum arasında uçtan uca bağlanabilirlik sunmak üzere hem sunucu hem de istemci modunda konfigüre edilebiliyor.

P-792H  aynı zamanda sağlam Firewall özellikleri ve standart  IPSec Virtual Private Network  tünelleme sunan bir güvenlik ağ geçididir. Otomatik yük devretme/yeniden çalışma Dial Backup(Arama Yedekleme), Traffic Redirect (Trafik Yeniden Yönlendirme), Media Bandwidth Management gibi ek özellikler bir taraftan işletim ve bakım maliyetlerini düşürürken diğer taraftan elde edilen performansı en üst seviyeye taşıyacaktır.

Faydalar

Yüksek hızda Internet Erişimi
Ölçeklendirilebilir G.SHDSL teknolojisi, 72Kbps-2.3Mbps arasında simetrik çoklu oran veri iletim hızlarını destekler. T1/E1 hizmetinden geçiş yapılabilecek kadar düşük maliyetli bir çözümdür. G.SHDSL teknolojisi web hosting, görüntülü konferans ve çift yönlü veri trafiği gibi kurumsal yapının ortak ihtiyaçları arasında yer alan uygulamalar için idealdir.

Sağlam Firewall Güvenliği
ICSA sertifikalı ZyNOS işletim sistemi P-792H ile sınıfının en iyisi Firewall performansı ve sağlam güvenlik sağlanmasını garanti ediyor. Stateful Packet Inspection ve Denial of Service (DoS, Hizmet Reddi) üzerine kurulu P-792H, sanal korsanlara, ağ hırsızlarına ve diğer zararlı tehditlere karşı birinci savunma hattını oluşturuyor.

VPN (Sanal Özel Ağ) Desteği
P-792H alanlar arası ve uzak erişim dağıtımı için uygun olan standart IPSec VPN desteği verir. Internet üzerinden veri şifreleme özelliği sayesinde iki alan arasında güvenli veri iletimi sunar ve bunun yanında bir özel bir kiralık devre ya da çerçeve aktarım ağını değiştirmek üzere kullanılabilir; konumlar arasında küresel bağlantı oldukça düşük bir maliyetle elde edilebilir.

Otomatik Yük Devretme ve Yeniden Çalışma ile WAN Backup Çözümü
P-792H, DSL bağlantısının kesilmesi durumunda trafiği hem bir yedek ISDN hem de bir analog modem üzerine ileterek, yük devretme ve yeniden çalışma özelliğine sahip WAN Backup Çözümünü sunar. DSL bağlantısı yeniden kurulduğunda, trafik geri yönlendirilir. P-792H bunun yanında sürekli Internet erişimini garantilemek üzere trafiği belirli bir ağ geçidine yeniden yönlendirerek, yedekleme fonksiyonları da yürütür. WAN Backup Çözümü aygıt bakım maliyetlerinden kazandırır ve günlük işletim kaybını en düşük seviyeye indirir.

Etkili Media Bandwidth Management(MBM)*
P-792H ağ yöneticilerinin bir taraftan Hizmet Kalitesini (QoS) garantilerken, diğer ttaraftan ağ kaynakları ataması yapmalarına izin veriyor. MBM (Media Bandwidth Management) fonksiyonu, bant aralığı dağıtımını VoIP, video akışı, görüntülü konferans ve MP3 uygulamaları gibi özel taleplere göre güncelleyerek, günlük işlemler içinde ortam hizmetlerini önceliklendiriyor, verimlilik ve üretkenliği yükseltiyor.

Kullanım Kılavuzunu İndir : 
ftp://ftp2.zyxel.com/P-792H/user_guide/P-792H_3-40.pdf