25 Ocak 2011 Salı

ZyXEL P-660N-T1A 802.11n 150 Mbps Kablosuz ADSL2+ 1 port Modem/Router Kullanım Kılavuzu



  • 802.11n 150 Mbps Kablosuz Bağlantı Hızı




  • Hızlı ve Kolay Kablosuz Güvenlik Yapılandırması için WPS butonu




  • Enerji Tasarrufu için Kablosuz Bağlantıyı Devre Dışı Bırakabilen WLAN On/Off butonu




  • Kablosuz Kapsama Alanını İhtiyaca Göre Ayarlama Seçeneği




  • Kapsama alanını yeni AP ekleyerek genişleten WDS özelliği




  • Otomatik firmware upgrade özelliği




  • Faydalar

    Yüksek Hızlı Internet Erişimi
    ZyXEL P-660N-T1A mevcut bakır hatlar üzerinden yüksek hızlı ADSL, ADSL2 ve ADSL2+ arabirimleri ile uyumlu, hepsi bir arada ekonomik bir modem/router’dır. 12Mbps (ADSL2) ve 24Mbps’e (ADSL2+) varan hız seviyesi ile P-660N-T1A, geleneksel ADSL ağ geçitlerine göre daha yüksek veri transferi oranları ve daha iyi bant genişliği sunar. Aynı zamanda daha yüksek hız ve daha uzak mesafeler için RE ADSL (Reach-Extended ADSL) desteği de verir. Muhteşem performans ve yüksek seviyede uyumluluk özellikleri ile P-660N-T1A serisi, günümüz iletişim ihtiyaçları ve geleceğin birleşik hizmetleri arasındaki köprü görevini tam anlamıyla yerine getirebilmektedir.
    150 Mbps Kablosuz Bağlantı Hızı
    802.11n 150 Mbps Kablosuz Bağlantı Hızı sayesinde standart 802.11b/g destekli modemlere göre 3 kata varan kablosuz bağlantı hızı elde edilebilmektedir. Daha yüksek kablosuz bağlantı hızı sayesinde, örneğin, modemin Ethernet portuna bağlı olan depolama cihazınıza kablosuz bağlanarak daha kısa sürede fotoğraf/ video atabilir, bu fotoğraf/videoları kablosuz destekli DMA(Digital Media Adaptor) cihazınızla daha yüksek hızlarda televizyonunuzda izleyebilirsiniz.
    WPS & WLAN on/off butonu
    Modemin sağ üstündeki WPS & WLAN on/off butonunun 2 işlevi mevcuttur. Bu butona 0~5 sn arası basarsanız kablosuz bağlantınız açık ise kapanır, kapalı ise açılır. Bu sayede gereksiz enerji kullanımının önüne geçilmiş olur. Ayrıca kablosuz bağlantının açık/kapalı olacağı saatleri modemin WEB arayüzünden belirleyerek, örneğin, akşam 8 ile sabah 8 arasında kablosuz bağlantının otomatik olarak devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz. 
    Aynı butona 5~10 sn arası basılı tutarsanız modemin WPS özelliği devreye girer. 120 sn içinde WPS destekli kablosuz ağ kartınızın üstündeki WPS butonuna basarsanız modeminiz ile ağ kartınız arasındaki haberleşme kolay ve hızlı bir şekilde ve otomatik olarak güvenli hale gelir.
    Kablosuz Kapsama Alanının İhtiyaca göre Artırma/Azaltma
    Kablosuz kapsama alanını azaltmak/artırmak istiyorsanız modemin WEB arayüzündeki Kablosuz Çıkış Gücü seviyesini uygun seviyeye getirerek daha kaliteli bir kablosuz bağlantı elde edebilirsiniz.
    WDS Özelliği
    WDS Özelliği sayesinde modeminiz ile mevcut/yeni alacağınız Erişim Noktası cihazlarını kablosuz olarak haberleştirerek mevcut kablosuz kapsama alanını artırabilirsiniz. Bu özellik geniş alana sahip ve/veya kablosuz sinyalin yayılmasını engelleyen duvarların olduğu ortamlarda kullanılmaktadır.
    Sağlam Firewall Güvenliği
    ICSA sertifikalı ZyNOS işletim sistemi P-660HN-T1h serisi ile, sınıfının en iyisi güvenlik duvarı performansı ve sağlam güvenlik sağlıyor. Stateful Packet Inspection, DoS (Denial of Service, Hizmet Reddi) ve DDoS özellikleri üzerine kurulan Güvenlik Duvarı, sanal korsanlara, ağ hırsızlarına ve diğer zararlı tehditlere karşı birinci savunma hattını oluşturmaktadır.
    Otomatik Firmware Güncelleme
    Otomatik Firmware Güncelleme özelliği sayesinde modeminiz yeni bir firmware çıktığında bunu otomatik olarak algılar ve bu firmware'i yüklemek isteyip istemediğinizi sorar. Onay verdikten sonra firmware dosyası otomatik olarak modeminize yüklenir.
    Bu özellik modeminizin kendisinin gerçekleştirdiği bir özelliktir. CD ile beraber gelen Kolay Kurulum Programı'nı kurmamış olsanız bile çalışmaktadır.
    Her zaman en son firmware'i kullanmak yeni çıkan özellikleri/teknolojileri kullanmak açısından tavsiye edilmektedir.
    Yükleme ve Kullanım Kılavuzu :
     http://www.zyxel.com.tr/web/download.php?FileName=340UTC0D0.rar&BuildFlag=local