30 Ocak 2011 Pazar

Airties AR-140 ADSL2+ VPN 4 Portlu Modem Kullanım Kılavuzu

AR-140 ADSL2+ VPN 4 Portlu Modem

Kurumunuzun veri iletişiminde komple çözüm:
AirTies AR-140 ADSL2+ VPN 4 Portlu Modem, evinizde ve işyerinizde ADSL hattınız üzerinden tüm iletişim ihtiyaçlarınızı karşılayacak özelliklere sahiptir. AR-140; ADSL2+ Modem, IPSec VPN, VLAN, QoS, Router, Firewall ve 4 Portlu Ethernet Switch fonksiyonlarını tek başına yerine getiren komple bir iletişim cihazıdır.
AR-140 VPN (Virtual Private Network) özelliği, Internet üzerinden farklı şubeler arasında güvenli bağlantılar kurmanızı sağlar. Noktadan noktaya veya noktadan çok noktaya IPSec VPN tünel oluşturabilir ve farklı noktaları internet üzerinden güvenli bir şekilde birbirine bağlayabilirsiniz. VPN ile ofisleriniz arasında tüm iletişiminizi internet üzerinden daha güvenli, hızlı ve ekonomik bir biçimde gerçekleştirirsiniz. Aynı biçimde evinizden iş yerinize kuracağınız IPSec VPN tünel ile, evinizden iş yerinizdeki yerel ağa bağlanabilir, dosya transferi yapabilir, e-mail’lerinize ulaşabilirsiniz.


AirTies AR-140 VLAN (Virtual Local Area Network) özelliği ile yerel ağınızda farklı kullanıcı grupları için sanal ağlar oluşturabilirsiniz. Farklı sanal ağlarda bulunan kullanıcıların birbirine ulaşmaları engellenir. Bu sayede şirket içinde farklı departmanlar ya da misafir kullanıcılar arasında erişim engellenir ve bütün kullanı grupları AR-140 üzerinden güvenli biçimde Internet’e ulaşır.
Örneğin misafirleriniz için ayrı VLAN yaratabilir, misafirlerinizin şirketinize özel yerel ağa ve bilgilere erişmeden Internet’e çıkmalarını sağlayabilirsiniz.


AR-140 QoS (Quality of Service) ve SIP passthrough özellikleri ile VoIP’e (Voice over Internet Protocol) hazırdır. AR-140’e bir VoIP Router cihazını kolaylıkla bağlayabilir, QoS özelliği sayesinde VoIP uygulamalarında yüksek ses kalitesi elde edebilirsiniz. Ayrıca SIP Passthrough özelliği, AR-140 üzerinde herhangi bir ayar yapmadan SIP protokolu destekleyen VoIP cihazlarını Ethernet girişine takarak çalıştırabilmenizi sağlar.

AirTies AR-140, bilgisayarınızdaki ve yerel ağınızdaki bilgilere Internet’ten ulaşılmasını engelleyen gelişmiş güvenlik özelliklerine sahiptir. AR-140’in SPI (Stateful Packet Inspection) özelliği içeren gelişmiş Firewall fonksiyonu, ağ trafiğinizi sürekli izleyerek bilgisayarlarınıza Internet üzerinden gelen tüm paketleri inceler. Olası saldırıları, DoS ataklarını engeller. Ayrıca, Firewall’ların çoğundan farklı olarak, ağınızdaki bilgisayarların Internet’e erişimlerini sadece URL, URL içinde geçen anahtar kelime veya IP bazında değil, fiziksel olarak cihaz (MAC adresi) bazında da kısıtlayabilirsiniz.

http://www.airties.com/usermanuals/AR140TR_UM.pdf