24 Ocak 2011 Pazartesi

Airties AP-400 4 Port Kablosuz Erişim Noktası Kullanım Kılavuzu

AP-400 4 Port Kablosuz Erişim Noktası

OFİSİNİZDE KABLO KİRLİLİĞİ TARİHE KARIŞSIN, misafirleriniz güvenli ağı kullansın!

AP-400 ile 54Mbps hızında kablosuz ağ kurun, AirTies Mesh Teknolojisi ile genişletin, kablolu cihazlarınızı kablosuz ağınıza dahil edin.
AirTies AP-400 54 Mbps kablosuz veri iletişim hızına sahip, Kablosuz Erişim Noktası (Access Point), Tekrarlayıcı (Repeater), Köprü (Bridge) ve 4 Portlu Switch olarak kullanılabilen çok fonksiyonlu bir kablosuz iletişim cihazıdır.
Kablolu bir ADSL modeme AP-400’ü LAN portundan bağlayarak kablosuz yerel ağınızı oluşturabilir, kablosuz özelliğe sahip bilgisayarların Internet’e erişimini sağlayabilirsiniz.
AP-400 tekrarlayıcı olarak kullanıldığında ise kablosuz ağın kapsamı alanını genişletmeyi sağlar. Bunun için AirTies Mesh Teknolojisi’nden yararlanır.
AirTies Mesh Teknolojisi® çok katlı ya da betonarme binalarda ortaya çıkan sinyal zayıflaması ve kapsama alanı sorunlarını çözer. Kapsama alanını arttırmak için kablosuz bilgisayar ağınıza yeni AP-400 cihazlarını eklemeniz ve tekrarlayıcı modunda çalıştırmanız yeterlidir. AP-400 tekrarlayıcı modunda çalıştığında sinyalin zayıfladığı noktalarda sinyali güçlendirir ve kapsama alanını arttırır. Bilgisayarlar en iyi sinyal aldıkları AP-400’e bağlanır ve AirTies Mesh Network üzerinden modeme ya da kablolu bilgisayar ağına ulaşır. Bu şekilde, kablosuz kapsama alanı maksimum ölçüde genişletilirken aynı zamanda duvarların kablosuz sinyalleri zayıflatma etkisi giderilmiş olur.
Köprü özelliği sayesinde, AP-400’ün 4 ethernet portuna kablosuz özelliği olmayan bilgisayarlarınızı/yazıcılarınızı bağlayabilir, bu cihazlarınızı kablosuz ağa dahil edebilirsiniz. Bu sayede hem ofis içerisinde kablo kirliliğini önleyebilir hem de yüksek kablolama maaliyetlerinden kurtulabilirsiniz.



Multi SSID desteği sayesinde, tek bir AP-400 cihazı kullanarak birden fazla kablosuz ağ oluşturabilirsiniz. Oluşturacağınız ikinci kablosuz ağı misafir kullanıcılara ayırabilir, misafir kullanıcıların ofisinizde özel bilgisayar ağınıza ve bilgilere erişmeden güvenli biçimde Internet’e çıkmalarını sağlayabilirsiniz. AP-400 VLAN (Virtual Local Area Network) desteği ile şirket içinde farklı departmanlar ya da misafir kullanıcılar arasında oluşabilecek güvenlik problemlerini ortadan kaldırır.
AP-400 en gelişmiş şifreleme standartları olan WPA2, WPA desteği ile kablosuz ağınızın güvenliğini sağlar. Erişim denetimi özelliği sayesinde kablosuz ağınıza bağlanacak kullanıcıları MAC adreslerine göre belirleyebilir, istemediğiniz kullanıcıların kablosuz ağınıza bağlanmalarını engelleyebilirsiniz.

Yükleme ve Kullanım Kılavuzu :
http://www.airties.com/usermanuals/AP400TR_UM.pdf